Ervaringsverhaal

Deze dame heeft een fantastisch resultaat behaald. Inmiddels viert deze kanjer met haar kids gewoon het sinterklaas en kerstfeest en geniet van eten zonder schuldgevoel. Wat heeft haar geholpen in de strijd tegen de kilo’s? Naast steeds meer kennis over voeding en keuzes maken op grond van haar eigen leven, voorkeur en ritme is dat gewoon wandelen.

Een uur tijd vrij maken om te lopen, waarheen…gewoon de deur uit en lopen maar. Niet moeilijk maar wel heel veel discipline. En dat naast een baan en de opvoeding van twee jonge kinderen. En ja dat is niet altijd makkelijk.

Ook zij had last van terugval. In 2016 eerst 30 kilo eraf na een flinke persoonlijke tegenslag 20 kilo bijgekomen. Al die tijd onder controle gebleven i.v.m. Diabetes en gelukkig heeft ze de gezonde leefstijl weer helemaal te pakken. Dit keer minder streng en niet zwart wit maar meer met kleine haalbare doelen. En jawel nu bijna 50 kilo minder!

Zeker weten dat deze dame af en toe een wijntje drinkt met haar vriendinnen en ook met haar kinderen wel eens bij die beruchte fastfood keten komt. Maar dat kan omdat ze heeft geleerd keuzes te maken en te stoppen als het genoeg is.

Niet door eten omdat het op moet, zo zonde is om weg te gooien of omdat het de verleiding dan maar weg is. Wat ik ook vaak hoor in de praktijk “ik zondig nu toch al dus het maakt niet meer uit.”

Zo trots op deze dame die uit een cultuur komt waar eten heel belangrijk is en dat het altijd wel een schepje meer mag, al die lieve moeders en tantes die zo lekker koken. Ze vindt het fijn om iedereen die dit leest inspiratie te geven en vooral op het hart te drukken om vol te houden, denk aan de lange termijn en ook dat het er niet in 10 weken opgekomen is.